Karlshamn

Karlshamn

Karlshamn är både en tätort och en centralort i Karlshamns kommun och ligger i Blekinge. Från början var denna stad en dansk utskeppningshamn och hette då Bodekull eller Bokull.  Platsen hade ett utmärkt läge vid Östersjön och Kung Karl X Gustav gav order om att det skulle anläggas en stad på denna plats. Det dröjde dock ända till 1664 innan Karlshamn fick sina stadsprivilegier och sitt namn som det bär idag fick de 1666. Denna stad har tidigare levt i skuggan av Karlskrona, men är idag en stad väl värd att besöka.

Se och göra i Karlshamn

Karlshamn passar både dig som är intresserad av historia så väl dig som föredrar nutida besöksmål.  Det finns flera sevärda museer så väl som fornminnen i och strax utanför denna stad. Det finns även gott om natursköna områden och dessutom en skärgård. För dig som gillar att shoppa så finns det en hel del att välja på i Karlshamn. Karlshamn är även ett bra besöksmål för familjer.

Festivaler i Karlshamn

Om du gillar att besöka olika festivaler så är Karlshamn perfekt. Den största och mest kända festivalen är Östersjöfestivalen som sker varje år vecka 29. Den kallas nu mera för Karlshamn Baltic Festival. Denna festival började redan i slutet av 1960-talet men var på den tiden en mindre sommarunderhållning som höll till i Vägga fiskehamn. Sedan dess har denna festival växt och de senaste åren har den besökts av närmare en kvarts miljon människor.

Andra festivaler som är väl värda ett besök är Blekinge gäddfestival, laxfestivalen och smakfestivalen.

Äta i Karlshamn

I Karlshamn finns det ett stort utbud av mat från olika hörn av världen. Du hittar restauranger med influenser från Asien, Japan, England och Sverige. Det finns utöver ett stort utbud av restauranger även flera caféer. Om du är ute efter nattliv så finns det ett flertal pubar och nattklubbar.

Bo i Karlshamn

Om du ska besöka Karlshamn så är det att rekommendera att du tar in på hotell som du enklast bokar på hotellkarlshamn.com. Denna stad erbjuder flera alternativ som passar de allra flesta plånböcker. Utöver hotell i Karlshamn finns det även vandrarhem samt Bed & Breakfast att välja. Du kan välja ett lyxigt boende eller ett personligt och gemytligt boende mitt i Karlshamn. Du styr själv, men en god idé är att jämföra olika boenden innan du bokar. Detta kan enkelt göras via nätet. Du kan även boka ditt boende via internet.