Why Not Café

Landskrona cafe

Det finns en rad caféer som satsar på en mysig miljö för att locka till sig besökarna. En del lyckas bra, andra mindre bra gällande att förmedla denna känsla. Why Not Café är absolut ett av de caféer som hamnar i den första kategorin. Det är svårt att det blir annat än mysigt och unikt när caféet ligger beläget i en gammal sidobyggnad, från 1700-talet, till stadens citadell från 1500-talet. Historiens vingslag är tydliga och många passar på att gå en guidad visning på citadellet när de ändå är på caféet. Eller är det kanske tvärtom – att de flesta besöker citadellet och sedan slappnar av med en kopp kaffe på caféet? Oavsett så bjuder det på en historisk, personlig och mysig miljö som få caféer kan mäta sig med i staden.

Utbud

Utbudet är klassiskt fikabröd och smörgåsar. En hel del är hembakat eller inköpt från närliggande bagerier. Under somrarna kan man även mätta sig med sallader. Något som sedan byts ut på menyn mot en varm soppa när hösten kommer. Detta samtidigt som de varma smörgåsarna tar större plats på menyn. Rätt måltid efter rätt årstid helt enkelt.

Även bakverken varierar något efter årstid. Sommaren bjuder på färska rabarber och därmed rabarberkaka medan äpplena mognar på hösten och ger möjlighet till äppelkaka och vaniljsås på denna del av året.

Utbudet går även att få som catering. Då behöver man beställa för minst 15 personer.

Öppettider

Caféet öppnar på senvåren och håller sedan öppet en bit in i december. Däremot skiljer sig öppettiderna något beroende på om det är högsäsong eller lågsäsong. Under juni-aug är det öppet nästan varje dag 11-17 (År 2015 hade de stängt måndagar) medan övriga månader är öppettiderna enbart helger 11-17.

Why Not Café – Ja , varför inte? Inte minst för de som vill kombinera fikandet med en promenad i fina historiska miljöer.